Smart Facility Management: wat is het en wat kun je ermee?

geplaatst in: Facilitair Geluk | 0

intro_blog_smart_fmSmart Facility Management, Sensoren, Internet of Things, big data en robotisering. Zomaar wat kreten die we in het dagelijks leven steeds vaker gaan horen. De huidige technologie ontwikkelt zich snel en biedt volop kansen en mogelijkheden. Maar wat heeft u daar als facility manager aan?

Nieuwe technologieën, nieuwe mogelijkheden

Door de inzet van nieuwe technologische mogelijkheden wordt u in staat gesteld om uw facilitaire organisatie continu te blijven verbeteren. Met name door het automatiseren van facilitaire processen en het monitoren van informatiestromen krijgt u meer grip op kosten, efficiëntie en klanttevredenheid.

Denk bijvoorbeeld aan de informatie die social media u allemaal levert over facilitaire diensten en gebouwomgeving. Daarbij gaat het dan niet alleen over uw interne klanten, maar juist ook over de klanten van uw organisatie. Wat vinden uw bezoekers nu van de facilitaire dienstverlening? Hoe worden zij door de receptie ontvangen en wat vinden ze van het gebouw? Door hier inzicht in krijgen zorgt ervoor dat u effectief kunt bijdragen aan het imago van uw organisatie.

Smart FM: innovaties binnen facility management

Houd bij dergelijke innovaties wel altijd rekening met een goede borging van informatie en informatiestromen. Naast social media zijn er namelijk nog veel meer technologische ontwikkelingen die informatie leveren over de facilitaire dienstverlening en de bijbehorende klantbeleving. En dat is Smart FM.

Smart FM gaat over alle innovaties binnen facility management, waarbij de inzet van nieuwe technologieën concreet bijdragen aan nieuwe informatie voor continue verbetering. Door ervoor te zorgen dat u goed naar uw facilitaire organisatie en haar processen blijft kijken, kunt u Smart FM onderdeel maken van uw facilitaire identiteit en echt innoveren.

Wilt u meer weten over Smart Facility Management?

Download dan het gratis whitepaper ‘5 handreikingen bij facilitaire innovaties’.

LinkedInFacebookTwitterGoogle+XINGEmailWhatsApp